Як визначити розмір дитячого взуття?

 

     Нерідко виникає ситуація, коли один і той же розмір взуття у різних виробників суттєво відрізняється. Іноді навіть в одного бренду довжина устілки чобітків одного і того ж розміру може відрізнятись від довжини устілки кросівок. Тому у нашому онлайн магазині Мамин Я, ми завжди радимо при виборі розміру орієнтуватись, в першу чергу, на довжину стопи дитини, а не на розмір взуття, який вона зараз носить.

     Щоб правильно підібрати та придбати потрібний розмір взуття для ваших малюків, найперше потрібно дізнатись достовірну довжину стопи у дитини. Декілька порад при вимірі довжини стопи:

  • вимірювання найкраще робити в кінці дня, коли розмір ноги максимальний (в кінці дня до ніг приливає кров і розмір стопи збільшується).
  • перед тим, як проводити вимірювання, одягніть дитині шкарпетки (якщо обираєте зимове чи демісезонне взуття), з якими дитина найчастіше буде носити нове взуття (товщина носка, особливо використання вовняного товстого носка, помітно впливає на розмір необхідного взуття).
Важливо! Заміри довжини стопи обов'язково необхідно проводити в положенні дитини стоячи. Якщо ви зробите виміри, коли малюк сидить або лежить - результати будуть недостовірними.

 

     Як правильно виміряти стопу?

1. Попросіть дитину стати ніжками на аркуш паперу і обведіть контури стоп. Вимірювання потрібно проводити стоячи на твердій поверхні (не на килимі). Олівець тримайте строго перпендикулярно поверхні. (Див. мал. 1)

2.  Проведіть лінію від п'яти до найдовшого пальця дитини, як на малюнку і виміряйте її відстань - ви отримаєте величину фактичної довжини стопи в сантиметрах. (Див. мал. 2)

3. Округліть отриманий результат в більшу сторону з кратністю в 5 мм (наприклад, отримавши довжину стопи в 11,3 см, вам потрібно взяти значення в 11,5 см).

     Як визначити потрібний розмір взуття для вашого малюка і які підказки є на Мамин Я. На нашому сайті довжина устілки вказана в карточках товару, ці заміри ми робимо вручну для кожної моделі взуття. (Див. мал. 3). Якщо в якійсь моделі замірів немає, то ми зробимо їх по вашому запиту, просто напишіть або зателефонуйте нам.

     Найпоширеніші помилки батьків при визначенні розміру дитячого взуття:

  • якщо оцінюєте запас, засовуючи палець між задником і п'ятою дитини - дивіться, щоб дитина не підгинала пальчики в цей момент;
  • взуття не можна міряти, якщо дитина сидить або лежить - під вагою тіла стопа подовжується на 3-6 мм
  • не допускається вимірювання стопи сантиметровою стрічкою, оскільки вона розтягується і Ви отримаєте неправильний замір. Використовуйте для цього лінійку або рулетку.

Надіємось наші поради допоможуть Вам обрати правльний розмір)